Erre vagy leginkább kíváncsi. Kezdem vázlatpont szerűen, és majd kifejtem, ahogy halad az idő. 

Egyik fő feladatod lehet az edények, evőeszközök tisztítása, úgy mint poharak, csészék, kancsók, tányérok, lábasok, tálcák, evőeszközök, mint kés villa kanál, egyéb élelem készítéshez használt eszközök.

Ezt végezheted géppel, és végezheted kézzel. Egy biztos, a legtöbb helyen nincs idő semmire. 

A gépi mosók közül leginkább az ausztrál gyártmányú HOBART gépek a legelterjedtebbek. A márka név egy város nevéből született. 

A nagyobb gépek úgy működnek, hogy van egy 200 - 2000 literes medence víztároló a gép aljában, amelyben fölmelegíti a vizet 60 C-ra. Ezt a vizet, egy lapátkerekes szivattyú préseli egy alsó és fölső fúvóka sorra.

nyilván a nyomás csupán 1-2 bar lehet, ilyen szivattyú esetén, de a mosószerrel, és meleg vízzel, elég hatásos. 

Vannak nagyon egyszerű kis kapacitású szállítószalagos gépek, amelybe eléggé megtisztított eszközöket tehetsz csak, és vannak 4 méter hosszú nagy gépek, amelyek előtisztítást végeznek, így épp csak leöntöd az ételmaradékot, és már mehet is s gépbe. 131876_000.jpg

A gép rendelkezik egy kisebb víztárolóval, amely 90 C-ra melegíti föl a vizet. Azt a kijövő edényekre permetezi rá, amely felülete így fölmelegszik, és a gépből kikerülve hamar megszárad, kivéve, ha az edény jó hővezető anyagból készült, és tömegéhez képest nagy a felülete. Ha kicsi a tömege, kevés hőt tud tárolni, az is gyorsan elvezeti, és a környezeti hőmérsékletre lehűlt edény nedves marad. Ilyenek a tálcák. 

Szerző: Henry S  2013.06.08. 15:46 Szólj hozzá!

Címkék: munka kitchenporter Londoni munka

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporter.blog.hu/api/trackback/id/tr215351191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása