SUMA D1 kézi mosogató szer vagy kézmosó:

Szinkód: ZÖLD

Benne van a nevében mire használható. Nem korrodáló, nem mérgező, kivéve, ha valaki megiszik belőle egy litert. 

sumad1.jpg

SUMA multi-conc D2.

Színkód: KÉK

Mosogatószerként használják. Erősen koncentrált mosogató és tisztító szer.

 

suma d2.jpg

Használható a legtöbb felületen, alumíniumot kivéve, de használható polírozott felületeken, mind műanyag, mind fém, az említett alumíniumot kivéve. Nyilván megtámad még jópár fémet, viszont ezeket nem sorolom föl, mert a vendéglátásban nem használják azokat.

Nagyon erős lúg PH 11. Ez az utolsó érték, amibe belenyúlhatsz úgy, hogy sérülések nélkül megúszod, nem éget meg rövid távon, de hosszabb távon töményen érintkezve vele bőr károsodást okoz. Feloldja azt. Gépben nem használhatod, mert nem tartalmaz habzás gátló anyagot. 

Hatékony lúgossága miatt a zsír eltávolításban, a rászáradt ételeket oldja. 

Biológiailag lebontható, így környezetbarát. Adagolása 10 ml 8 liter vízben optimális.

Összetétele: Nátrium-xilol-szulfonát; monoetanolamin; EDTA tetra nátriumsó; alkohol-etoxilátok víz.

SUMA D3

Ez egy folyékony zsíroldó, mely eltávolítja a zsírt, odaszenesedett ételeket, olajat a konyhai berendezésekről mint például sütőkről, tűzhelyek fedeléről, rostélyokról, és a serpenyőkről. Használható még a mosogatógépek belsejének tisztítására is.

Erősen lúgos PH 12,5SumaD3.jpg

SUMA D3.5

Ez egy folyékony alumínium barát zsíroldószer. Eltávolítja a zsírt, odaszenesedett ételeket, olajat a konyhai alumínium berendezésekről mint például sütő tepsikről, alumínium serpenyőkről, mosogató gépek alumínium alkatrészeiről.  Kézzel végzett tisztításra alkalmas. Erős lúg: PH 12,8. Veszélyes! 1% -os oldata PH11. 

suma d3.5.jpg

SUMA D4 tabletta

Aktív klór alapú, széles hatásspektrumú (baktericid, fungicid, virucid, tuberkulocid) felület fertőtlenítőszer, mely felhasználható a tojásfertőtlenítéstől a háromfázisú kézi mosogatás második fázisát át a felületfertőtlenítésig.

suma d4.jpg

SUMA DIS D4

A Suma Dis D4 egy koncentrált folyékony fertőtlenítőszer mely alkalmazható minden kemény felületen, beleértve az élelmiszerrel érintkező felületeket. A termék QAC alapú, amely nagyon hatékonnyá teszi a terméket a mikororganizmusok széles köre ellen, mindenféle vízben. Biztonságos használat az összes felületen, az alumíniumot is beleértve.

suma dis d4.jpg

 

SUMA CALC D5 vízkőoldó

berendezésekre, eszközökre és mosogatógéphez Legfontosabb tulajdonságai A Suma Calc D5 egy savas tisztító vízkőoldásra a konyhai berendezésekre és eszközökre magában foglalva a mosogatógépeket, melegen tartó medencéket, bojlereket, gőzpárolókat, tea- és kávégépeket stb. A szervetlen sav és nem ionos felületaktív anyag hatékony vízkőoldást biztosít minden felületen. Nagyon erős sav PH1 ! !

suma D5.jpg

SUMA SCALE D5.2 

Ez egy vízkőoldó időszakos használatra.

Savas kémhatású, színtelen folyadék.Ez egy savas tisztító, vízkőoldásra a konyhai berendezésekhez és eszközökhöz, magában foglalva a mosogatógépeket, és a melegen tartó medencéket, bojlereket, gőzpárolókat, tea- és kávégépeket

Foszforsav tartalmú. PH<2

SUMA 5.2.jpg

SUMA RAPID D6

Folyékony ablaktisztítószer. Gyorsan és nyom nélkül távolítja el az ujjlenyomatokat és zsírfoltokat az üvegfelületekről. Alkalmazható üvegfelületek, tükrök, ablakok tisztítására. 

suma d6.jpg

SUMA D7 rozsdamentes acélápoló

Paraffinolaj tartalmú ápolószer rozsdamentes acélhoz. Élelmiszerbarát, rózsaszín, paraffinolaj tartalmú folyadék rozsdamentes felületek ápolására, polírozására. A megtisztított felületen védőréteget képez, amely gátolja a zsír, por és egyéb szennyeződések lerakódását, egyúttal vízlepergető hatású. Az ujjlenyomatokat, víznyomokat is hatásosan eltünteti.

suma d7.jpg

SUMA Inox D7.1 

Különleges olajokat tartalmaz, hogy az olyan rozsdamentes acélfelületek, mint például hűtőszekrények, fagyasztók, fagylaltgépek, mosogatók külseje és az egyéb rozsdamentes acélfelületek számára hosszan tartó védelmet és ragyogást biztosítson.

suma d7.1.jpg

SUMA SILVER D8 

A D8 ezüsttisztító átlátszó, narancssárga színű folyadék, amely visszaállítja az ezüst ill. ezüstözött tárgyak eredeti szépségét.
Alkalmazási terület:
Alkalmazható ezüst és ezüstözött eszközök fürdető tisztítására.

suma-silver-d8.jpg

 

SUMA Grill D9. Szinkód: BARNA

SumaD9.jpg

Mire használod?

Általában mint nevében is benne van, grill tisztító szer. Kiválóan alkalmazható oda szenesedett étel, zsír eltávolítására. Nagyon jól tisztíthatók vele a sütők belső tere. Jó zsír eltávolító, vagy mondhatni minden féle szerves anyagot nagyon jól old. Előnye még továbbá, hogy viszonylag olcsó.

Mire figyelj vele kapcsolatban?

A hatóanyaga nátrium hidroxid. PH 12 vagy PH13. Tehát nagyon erős lúg. Pont olyan, mint ami Kolontáron kiömlött. Az is PH 12 volt, és az is nátrium hidroxid. 

Ha belenyúlsz, azonnal érezni fogod, hogy sikamlóssá vált a kezed, mivel elkezdte átalakítani a bőröd külső hámrétegét szappanná. Semmi baj nincs, csak azonnal mosd le, bő vízzel. Ha esetleg fájdalmat okozott, savval azonnal semlegesítheted, ilyen az ecetsav, de én akkor is inkább a bő vízzel való eltávolítást javasolnám.

Ha kesztyűben dolgozol, arra vigyázz, hogy így tud aztán csak igazán alattomosan támadni. Befolyik a kesztyű alá, és már csak akkor veszed észre hogy baj van, amikor mély sebeket okozott. Ezért figyelj. Ha sikamlósnak érzed a bőröd a kesztyű alatt, azonnal cserélj kesztyűt, és bő vízzel mosd le a kezed. 

Ha megiszod régen rossz neked. Mivel ez nem méreg, meghalni ettől nem lehet, viszont szétroncsolhatja a nyelőcsövet, és egy életen át tartó nyomorúságot okoz. Azonnali segítség itt a savas anyagok bejuttatása, mint az ecet, és nagyon sok víz, tej. 

Mit tartalmaz a SUMA D9?

Nátrium hidroxid [EN: sodium hydroxide] 16%. Dietilénglikol-monoetil-éter 6% Víz 78%   

A SUMA Bac D10-t fogod a legtöbb helyen használni. Színkód PIROS

Nem igazán zsíroldó tulajdonsága miatt, inkább fertőtlenítő hatásai a jók. Ez a termék felületaktív anyagokat is tartalmaz, ami alkalmassá teszi egy lépésben a tisztításra és fertőtlenítésre.

 

sumad10.jpgSzinte mindenféle mikroorganizmust támad. Nem károsítja a műanyagot és az alumínium fényes felületeit sem. A D9 például igen agresszíven támadja az alumíniumot! 

Biológiailag lebontható, környezet barát. Nem kifejezetten mérgező, nem korrodáló szer. 

Ez a csomag amit látsz egy koncentrátum. Az ára nem annyira baráti viszont. Nem érdemes pazarolni. 

 

Szerző: Henry S  2013.06.08. 16:21 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporter.blog.hu/api/trackback/id/tr65351253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása